Economia 14/11/2011

Mas-Colell amplia en 300 milions més l'emissió de bons i arriba als 4.300 milions

S'allarga fins dimarts la compra i es mantenen les mateixes condicions

Acn
1 min

BarcelonaEl conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha augmentat l'emissió de bons fins a 4.300 milions, després d'haver aprovat aquest divendres una segona ampliació de 300 milions més. En la resolució s'indica que vista la bona acollida que ha tingut l'emissió s'amplia la col·locació amb 300 milions més i un dia més, fins al 15 de novembre a les 14 hores, hora de tancament dels punts de venda bancaris. Aquesta segona ampliació té les mateixes condicions que l'operació aprovada el 18 d'octubre, amb un cupó al 4,75% d'interès a un any i del 5,25% a dos anys, i cada un dels cupons té un preu d'adquisició de mil euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La segona ampliació d'aquesta col·locació de bons de la Generalitat es va acordar per part del departament d'Economia i Coneixement després que el consell de ministres de divendres passat autoritzés el Govern a augmentar el seu endeutament en 1.240 milions d'euros més. L'inici d'aquesta emissió va ser per 3.700 milions i el dimarts 8 de novembre es va decidir la primera ampliació de 300 milions, fins a arribar als 4.000 milions.

La bona resposta de l'emissió, que en dues setmanes ha col·locat el 98% del valor dels bons, més la nova autorització del govern espanyol, han sigut els factors essencials per decidir aquesta segona ampliació de 300 milions. Després de la nova autorització, la Generalitat encara té 940 milions d'euros de marge de nou endeutament fins a final d'aquest any.

stats