Economia 09/06/2012

Contrast mediàtic: Mas compareix mentre Rajoy delega en De Guindos

L'aparició mediàtica del president de la Generalitat contrasta amb l'actitud del cap de l'executiu espanyol, que ha delegat en el ministre d'Economia, Luis de Guindos, per donar explicacions del rescat bancari

Ferran Casas
1 min

BarcelonaArtur Mas ha comparegut a les vuit del vespre al Palau de la Generalitat per valorar la reunió de l'Eurogrup, que ha analitzat un rescat de fins a 100.000 milions d'euros al sector financer espanyol. El cap de l'executiu ha fet una declaració institucional sense admetre preguntes, en què ha assegurat que "el préstec europeu a la banca és la manera menys traumàtica de ser ajudats".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En els darrers dies el president s'ha esforçat a destacar els esforços de Catalunya en la contenció del dèficit.

Tot i que inicialment s'havia anunciat que la declaració seria emesa per TV3, finalment només s'ha pogut veure pel canal de notícies 3/24.

L'aparició mediàtica de Mas, que ha fet bandera de ser un president "que dóna la cara" en un context de retallades impopulars, contrasta amb l'actitud de Mariano Rajoy, que ha delegat en el ministre d'Economia, Luis de Guindos, per donar explicacions. La compareixença de De Guindos s'ha emès a través del canal de notícies de RTVE i no de la seva primera cadena.

Preguntat en la roda de premsa al ministeri d'Economia per què compareixia ell i no Rajoy, De Guindos ha estat sec: "Per una qüestió molt senzilla. Perquè jo sóc el membre de l'Eurogrup i no el president espanyol. Següent pregunta".

stats