Economia 18/07/2012

Montoro adverteix que sense més ingressos no es poden pagar els funcionaris

El ministre d'Hisenda demana el suport del PSOE per explicar aquest discurs

Efe
2 min

Madrid @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha demanat aquest dimecres al PSOE que ajudi el govern espanyol a explicar "assenyadament" que, si no s'apugen els impostos i s'augmenta la recaptació, no es poden pagar els salaris dels empleats públics.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la sessió de control al govern espanyol del Congrés dels Diputats, Montoro ha respost així a la diputada del PSOE Meritxell Batet, que li ha preguntat per l'eliminació de dies de lliure disposició i de la paga extra de Nadal als empleats públics.

Batet també ha acusat Montoro de "devaluar" el sector públic amb el seu discurs i amb les seves mesures "simplistes", i l'ha emplaçat a corregir les deficiències que detecti, en comptes de generar "desconfiança" sobre el col·lectiu ja "estigmatitzat" amb mesures que no suposen estalvi.

"Ells –els empleats públics– saben millor que ningú que no hi ha diners a les arques públiques i que el seu sou depèn dels impostos i, si no s'apuja la recaptació, estem en risc de no poder pagar aquestes nòmines i això és el que està passant a les comunitats autònomes i a les corporacions locals", ha afirmat el ministre.

El titular d'Hisenda i Administracions Públiques s'ha preguntat per què no es pot dir això "assenyadament i sense fer aquests escarafalls", en referència a la intervenció de la diputada socialista.

"Estic convençut que els funcionaris ho saben i són els primers que en el seu predicament, en la seva conducta i en el seu treball de cada dia estan disposats a treure Espanya endavant", ha destacat Cristóbal Montoro.

El compromís de la funció pública és "fonamental" per sortir de la crisi com més aviat millor, ha conclòs el ministre.

Respecte d'això, la diputada Batet ha advertit Montoro que cap país creix i genera confiança "degradant" la seva administració publica. La via no és desprestigiar els empleats públics per ocultar que el govern no té projecte i que està cometent errors, ha considerat la diputada del PSOE.

stats