Economia 07/10/2011

Moody's rebaixa la qualificació del deute del Banc Santander del Regne Unit

L'agència també el rebaixa a onze institucions més del país, i retalla la nota de nou entintats fincanceres portugueses

Efe
1 min

LondresL'agència de qualificació Moody's ha rebaixat les qualificacions de deute i de dipòsits de dotze institucions financeres del Regne Unit, entre elles el Santander UK, el Lloyds i el Royal Bank of Scotland (RBS). En un comunicat emès avui divendres, Moody's Investors Service ha assegurat que "les declaracions i mesures preses pel govern britànic han reduït considerablement un previsible suport a les institucions".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons la nota de Moody's, el més probable és que "el govern permeti el fracàs de les petites institucions que es trobin en greus dificultats financeres". A més, l'agència ha assignat la perspectiva negativa al deute i els dipòsits dels bancs". Alhora, el ministre britànic d'Economia, George Osborne, ha declarat avui a la BBC que Moody's "ha pres aquesta decisió perquè està veient que l'executiu s'inclina per evitar garantir els grans bancs".

D'altra banda, l'agència de qualificació també ha anunciat una rebaixa en la nota de nou dels principals bancs lusitans a causa de la seva possessió de deute sobirà portuguès, a les expectatives de feble creixement de la seva economia i a la pressió a la qual es veuen sotmeses per aconseguir liquiditat. Moody's ha informat en un comunicat que amb aquestes mesures conclou la revisió de les seves qualificacions a les entitats financeres de Portugal iniciada el passat 15 de juliol, quan va rebaixar la qualificació del deute sobirà de Portugal a un nivell considerat com a "bo escombraries".

Moody's ha donat a conèixer el seu comunicat després que el Banc d'Anglaterra augmentés ahir en 75.000 milions de lliures (86.000 milions d'euros) el seu programa d'emissió de diners per reactivar l'economia, fins a un total 275.000 milions de lliures (315.000 milions d'euros).

stats