Economia 11/12/2010

L'advocat dels afectats de Madoff reclama 19.600 milions a una banquera austríaca, com a còmplice de l'estafa

La demanda assegura que Sonyia Kohn tenia un entramat d'empreses per abastir l'exfinancer empresonat. És una de les querelles més quantioses de la història

Agències
1 min
Bernard Madoff (AFP)

Nova YorkL'advocat Irving Picard apura les darreres hores del termini de dos anys que tenia per reclamar fons susceptibles de ser utilitzats per indemnitzar les víctimes de l'estafa. El termini s'acaba avui, ja que Madoff va ser detingut l'11 de desembre de 2010. D'aquesta manera pretén recuperar els 19.600 milions de dòlars que es poden comptabilitzar com a "pèrdues netes" derivades de l'estafa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta nit Picard ha presentat davant del Tribunal Federal de Fallides de Nova York una de les demandes més quantioses i que gairebé equival al total de pèrdues netes. La demanda s'adreça contra Kohn, qui, argumenta, va jugar un paper fonamental en l'estafa del financer nord-americà, que ara compleix una pena de 150 anys de presó. "En Sonja Kohn, Madoff hi va trobar una ànima bessona de la delinqüència; les seves cobdicioses i deshonestes inversions igualaven les seves" assegura Picard, detallant la xarxa de bancs, fons d'inversió, entitats a l'estranger i expreses fantasmes que relacioinaven Kohn amb Madoff.

A través d'aquest entramat, en què també hi ha implicats sis familiars de la banquera austríaca, va entrar bona part dels fons que van anar a parar a mans de Madof i el seu esquema piramidal, pel què pagava grans interessos als seus inversors amb els nous fons que li arribaven, sense les rentables inversions en borsa que afirmava obtenir.

stats