Economia 17/01/2018

Madrid estudia amb grans empreses donar incentius fiscals per fomentar l'escalonament d'horaris laborals

La mesa de treball busca una mobilitat per motius laborals més sostenible

Europa Press
2 min
Una imatge d'arxiu de la Gran Via de Madrid

MadridL'àrea de Desenvolupament Urbà Sostenible de Madrid analitza amb grans empreses com Telefónica, BBVA, Ferrovial, El Corte Inglés i Bankia incentius fiscals entre aquelles societats que fomentin l'escalonament dels horaris laborals o el teletreball. D'aquesta manera, els començaments i els finals de les jornades laborals dels treballadors no coincidirien i s'evitarien embussos i contaminació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El delegat de l'àrea, José Manuel Calvo, va presidir dimarts la primera reunió de la taula de treball de millora de la mobilitat laboral, amb la participació de representants de responsabilitat social corporativa d'aquestes empreses i de CEIM (patronal de Madrid) i la fundació Más Familia.

Entre les possibles mesures per millorar la mobilitat en relació als horaris laborals, a les quals ha tingut accés Europa Press, destaquen els incentius fiscals. Així, es brindaria suport fiscal a través de l'impost de societats, el d'activitats econòmiques (IAE) i a la Seguretat Social, a més d'accés preferent a través de la subvenció i el crèdit i el suport a la compra pública per mitjà de la concurrència competitiva.

També s'inclou l'impuls al teletreball, l'esglaonament dels horaris laborals i el foment del vehicle compartit, amb un tractament preferencial per a autobusos i vehicles d'alta ocupació tant en carrils com aparcaments i bonificacions en aparcaments de rotació i en el Servei d'Estacionament Regulat (SER).

Igualment es promocionaria l'ús de motocicletes i bicis a les empreses, l'aposta pel transport públic col·lectiu combinat amb llançadores als nodes de transport, l'ocupació del vehicle compartit, rutes regulars de treballadors a nodes de transport, i facilitació de l'accés a l'abonament transport.

A la taula de treball es busca l'intercanvi d'experiències entre empreses amb un elevat nombre de treballadors perquè es comprometin o almenys manifestin la voluntat d'introduir mesures de mobilitat laboral sostenible, com flexibilitzar els horaris dels seus treballadors, i evitar que es faci coincidir el començament i final de la jornada laboral amb les hores punta.

Les empreses van traslladar a l'Ajuntament en aquesta primera reunió que, a partir de la seva experiència, els treballadors més joves, aquells que representen les últimes incorporacions als equips, són els que han estat identificats com els que més donarien suport a aquestes mesures ja que no tenen cap ancoratge a l'ús del cotxe privat i són més receptius al teletreball i als diferents horaris.

stats