Mango fa com Inditex i posa en marxa un sistema de pagament mòbil

A banda, la firma catalana obrirà la seva primera botiga a Cuba el 2017

Les cadenes de roba no volen cues a les caixes dels seus punts de venda. Tal com ja va fer Inditex aquest setembre, la firma catalana Mango ha anunciat aquest dilluns la posada en marxa d'un sistema per permetre el pagament via telèfon mòbil als seus establiments. El sistema funcionarà d'una manera similar al que ja fan servir botigues com les d'Apple, on els venedors porten un dispositiu mòbil amb un TPV i un iPod integrat que els permet cobrar des de qualsevol punt de la botiga. 

La companyia propietat del català més ric,  Isak Andic, anirà implementant de mica en mica un sistema que ha estat provant des de principis d'any en format pilot. Des de setembre, aquest sistema està disponible en 15 locals de ciutats com Madrid, Barcelona, València, Bilbao i San Sebastià però l'objectiu és que a partir de novembre s'ampliï a un total del 35 establiments, fins a acabar oferint aquesta possibilitat a totes les seves 'megastore'. 

A més d'evitar les cues, el sistema també permet localitzar totes les peces de la col·lecció de Mango no exposades o que no estiguin disponibles en aquell punt de venda i fer directament la compra en línia. 

Aquesta no és l'única iniciativa que Mango pren  seguint les passes d'Inditex. A finals de l'any passat la companyia catalana va anunciar un canvi d'estratègia en la seva manera de produir, però també en la seva línia de màrqueting, que passava per fer un gir cap a l'anomenat 'fast fashion' (moda ràpida). 

Expansió a Cuba

A més, aquest dilluns el portal especialitzat Modaes.es ha avançat que Mango obrirà la seva primera botiga de grans dimensions a la ciutat cubana de l'Havana. Segons explica aquest mitjà, el març del 2017 la firma catalana inaugurarà el seu primer establiment dins l'hotel Kempinski, el mateix on Cortefiel prepara l'obertura del seu primer Women'secret al país. Val a dir que Mango ja compta des de fa 20 anys amb una botiga franquiciada a l'Havana. 

I a més d'aquests canvis de negoci, Mango també ha viscut una reestructuració de l'equip directiu. Després de la sortida d'Enric Casi com a director general i el traspàs de les seves funcions a l'actual conseller delegat, Jonathan Andic, fill d' Isak Andic, i com va avançar fa unes setmanes el mitjà digital especialitzat Modaes.es, recentment s'ha reincorporat a la companyia el germà d'Isak, Nahman Andic, que s'havia jubilat. Nahman ha tornat a Mango amb les mateixes responsabilitats que abans: dirigir els mercats espanyol i turc. A banda, també aquest any Mango va reorganitzar la seva estructura societària per estalviar.