Economia 29/02/2012

El 29 de març és la data que pren força per convocar una vaga general

El descontent per la reforma laboral centra la manifestació de CCOO, UGT i USOC pel centre de Barcelona sota el lema "Ja n'hi ha prou! Per l'Europa social"

Elena Freixa
2 min

BarcelonaEls sindicats s'acosten cada dia que passa a la convocatòria d'una vaga general contra la reforma laboral i la data que guanya força, de moment, és el 29 de març. La decisió definitiva s'anunciarà un cop s'engegui el tràmit parlamentari i els grups polítics posin sobre la taules les esmenes al decret aprovat pel govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Des de CCOO i la UGT es veu amb bons ulls el 29 de març –data que avui avançava 'El Periódico'– perquè impactaria de ple en el debat parlamentari de la llei. En l'anterior reforma de 2010, la vaga va arribar al setembre, quan aquest període ja feia mesos que havia acabat.

Més enllà d'aquesta mesura a l'horitzó, els sindicats ja han convocat una segona gran mobilització de cara al diumenge 11 de març per expressar de nou el rebuig a un marc laboral que resta drets als treballadors i conduirà a més atur.

El descontent per aquesta reforma ha monopolitzat la mobilització que aquesta tarda ha recorregut els carrers de Barcelona i de les principals ciutats a tot l'Estat. El secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, ha advertit que el mateix govern espanyol és qui apropa "cada dia més" la vaga general perquè no vol escoltar la ciutadania i rectificar.

Encapçalada per una pancarta amb el lema "Ja n'hi ha prou! Per l'Europa social", la protesta venia convocada per la Confederació Europea de Sindicats (CES) i tenia el suport de CCOO, UGT i USOC. Hi han participat milers de persones, inclosos representants sindicals d'empreses que han sigut les primeres de rebre l'impacte de la reforma laboral, amb alguns ERO que ja s'han fet amb els nous criteris, que faciliten els acomiadaments amb 20 dies per any treballat com a indemnització. Prysmian és una d'aquestes empreses.

El secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha assegurat que la política de retallades "portarà a la ruïna Catalunya i Europa".

stats