Economia 25/06/2012

Margallo defensa que el rescat directe de la banca espanyola encara és una opció "oberta"

El ministre d'Afers Exteriors assegura que "el més important és la negociació dels termes del contracte"

Acn
2 min

LuxemburgEl ministre d'Afers Exteriors del govern espanyol, José Manuel García-Margallo, ha assegurat aquest dilluns que la recapitalització directa dels bancs encara és una "opció oberta". En declaracions a la premsa a la seva entrada a la reunió que els ministres d'Exteriors dels 27 fan a Luxemburg, García-Margallo ha remarcat que avui el govern només fa el "tràmit formal" de demanar l'ajuda financera, i que el "més important" a partir d'ara serà la "negociació dels termes del contracte". El ministre ha defensat que cal que l'Estat aconsegueixi retornar el préstec "en un termini llarg i amb un tipus d'interès baix".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El ministre espanyol ha assegurat que "com qualsevol família que demana un préstec a un banc", l'Estat ha de negociar els termes del rescat. "Si s'aconsegueix un termini de devolució llarg i un tipus d'interès baix, l'operació serà molt més favorable", ha defensat García-Margallo, que tot i això ha considerat "utòpic" que es donin 30 anys per tornar el rescat. El cap de la diplomàcia espanyola ha fet aquestes declaracions el mateix dia que Madrid ha enviat a l'Eurogrup la petició formal pel rescat.

Segons García-Margallo, l'opció de recapitalitzar els bancs directament amb diners europeus i no a través d'un préstec a l'Estat encara segueix "oberta". "La qüestió de si l'ajuda es dirigeix directament als bancs o es fa a través de l'Estat segueix oberta. El tema es va tractar a Roma entre els quatre líders europeus i encara no s'ha arribat a una solució", ha defensat García-Margallo, en referència a la trobada de divendres passat a la capital italiana entre el president espanyol, Mariano Rajoy, el primer ministre italià, Mario Monti, la cancellera, Angela Merkel i el president francès, François Hollande.

El ministre García-Margallo ha dit que una altra de les qüestions "obertes" en la negociació pel rescat és la preferència dels països europeus per davant d'altres inversors en el retorn del préstec. Segons ha dit, això dependrà "de l'instrument al qual finalment s'acudeixi" per ajudar l'estat espanyol: el fons de rescat permanent o el provisional. "En el tractat que estableix el mecanisme provisional (EFSF) no hi ha cap dret de preferències sobre aquests crèdits, en el tractat definitiu (ESM), sí", ha explicat García-Margallo.

stats