Publicitat
Publicitat

Rajoy exposa el seu pla d'ajustos i reformes a Merkel

El president espanyol es reuneix amb la cancellera alemanya abans de la cimera europea de dilluns que ve a Brussel·les. Rajoy reclamarà que la UE impulsi "instruments de liquiditat" que facilitin el finançament dels estats

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, es reuneix aquest dijous al migdia amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, a les portes de la cimera europea que tindrà lloc el proper dilluns a Brussel·les.

En la trobada, la segona que manté el cap de l'executiu espanyol amb Merkel des que ocupa el càrrec, Rajoy reclamarà que la Unió Europea (UE) impulsi "instruments de liquiditat" que facilitin el finançament dels estats.

El cap del govern central exposarà a la cancellera alemanya la seva política d'ajustos i reformes per complir els compromisos europeus, i reclamarà el suport de la UE als països que compleixin els seus deures. Rajoy vol convèncer Merkel de la viabilitat del seu pla anticrisi i explicar-li les reformes essencials, la laboral i la financera.

Es preveu, doncs, que el president espanyol traslladi a Merkel les línies bàsiques de la llei que el consell de ministres del govern espanyol té previst aprovar aquest divendres per desenvolupar el pla d'ajustos.

Tot i que tant el Banc d'Espanya com el Fons Monetari Internacional (FMI) han vaticinat que Espanya continuarà en recessió almenys un any més, Rajoy insistirà a Merkel la seva voluntat de reduir el dèficit públic, fixat per al 2012 en el 4,4% del PIB.

D'aquesta manera, Merkel tancarà el cicle de reunions que ha mantingut les últimes dues setmanes amb onze líders europeus i internacionals per buscar un acord en la cita de la cimera de Brussel·les d'aquest dilluns.

Més continguts de