Economia 26/01/2018

Mario Conde assegura al jutge que no va repatriar diners del saqueig de Banesto

L'exbanquer diu que pot demostrar que els 13 M€ repatriats no tenen res a veure amb l'entitat

Europa Press
2 min
Detingut l'exbanquer Mario Conde per repatriar diners de Banesto

MadridL'expresident de Banesto Mario Conde ha assegurat aquest divendres que és "rotundament fals" que els 13 milions d'euros que va repatriar a Espanya tinguin res a veure amb l'entitat que dirigia. Així ho ha explicat al magistrat de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz, que l'investiga per presumpte blanqueig de capitals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'exbanquer ha explicat als mitjans de comunicació després de la seva declaració que el 2016 -quan va començar la coneguda com a operació Fènix- li va dir al jutge que es comprometia a portar els documents que demostraven que els diners tenien un origen lícit i aliè a Banesto. "Avui he posat sobre la taula tots els documents que demostren la falsedat i que demostren que aquests diners no tenien absolutament res a veure amb Banesto", ha defensat Conde.

L'expresident de Banesto havia demanat declarar voluntàriament davant el magistrat que l'investiga per presumptes delictes de blanqueig de capitals, frau fiscal i alçament de béns. Es tracta de la seva primera declaració judicial en llibertat, ja que l'última vegada que ho va fer va ser després de la seva detenció l'abril del 2016 per haver blanquejat presumptament uns 13 milions d'euros entre el 1999 i el 2014.

Ingressos en efectiu i transferències

D'aquesta quantitat, 2,2 milions d'euros els hauria blanquejat a través d'ingressos en efectiu, i 10,7 milions, en transferències a comptes a l'estranger. Per aquests fets, Pedraz va acordar el seu ingrés a presó però després de dos mesos a Soto del Real el va deixar en llibertat provisional sota el pagament d'una fiança de 300.000 euros.

A més de Conde, el jutge també va enviar a presó el qui havia estat el seu advocat, Francisco Javier de la Vega, que va quedar en llibertat el juny del 2016 després de pagar una fiança de 100.000 euros. A més, va decretar l'arrest domiciliari de la seva filla, Alejandra Conde, per la seva relació amb l'entremat empresarial utilitzat per repatriar fons procedents del cas Banesto.

stats