Economia 26/09/2011

Mas avisa que Catalunya i Espanya ja no tindran una relació de confiança, sinó d'interessos

El president es queixa de la "supèrbia" de PP i PSOE deixant fora CiU de la reforma de la Constitució

àlex Font Manté
1 min
Artur Mas i Joaquín Almúnia a Sant Benet de Bages / FRANCESC MELCIÓN

Sant Fruitós de BagesEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha advertit aquest dilluns que la desconfiança entre Catalunya i Espanya impedirà que existeixi una relació de confiança. A partir d'ara, ha dit Mas, la relació serà "només d'interessos".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant unes jornades sobre lideratge organitzades per Esade, el president ha criticat que els dos principals partits hagin exclòs Convergència i Unió del pacte per la reforma constitucional. Els dos grans partits van pactar la reforma i "ni tan sols van trucar-nos", ha lamentat. Mas ha recordat que CiU va ser l'únic partit, junt amb el PSOE, que al maig del 2010 va recolzar un pla d'austeritat presentat per Zapatero i que va permetre "salvar" el govern espanyol.

"En 30 anys no hi ha hagut cap gran tema de governabilitat espanyola en què el catalanisme no hagi participat", ha dit Mas. La decisió de reformar la Constitució s'afegeix a altres greuges, com la sentència del TC sobre l'Estatut o la possibilitat que s'hagi de modificar el sistema educatiu català i acabar amb l'immersió lingüística. Per tot plegat, ha dit Mas, Catalunya endegarà un "projecte propi" que no vol dir "donar l'esquena totalment a Espanya", però sí acabar amb la relació de confiança que, en la seva opinió, havien mantingut tradicionalment.

stats