Economia 13/06/2012

Mas-Colell: "No podem esperar que el rescat relaxi les polítiques d'austeritat"

El conseller d'Economia considera en una entrevista a RAC1 que el rescat bancari "és una bona notícia"

Ara
2 min

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha dit aquest dimecres en una entrevista a 'El món a RAC1' que "estem millor que fa una setmana", i ha considerat que el rescat a la banca espanyola "és una bona notícia".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"El ritme [de retallades] que estem seguint és més o menys l'apropiat en aquest moment", ha dit, i ha assegurat que el 2013 "seguirà en continuïtat", perquè "no ens hem de fer il·lusions que el rescat suposi un relaxament de la política d'austeritat", però caldria esperar "que no suposi una accentuació".

Mas-Colell ha considerat que "ni Espanya ni Catalunya es poden permetre tenir una política pel seu compte pel que fa a austeritat", perquè "ens presten diners" amb "condicions". "El keynesianisme en un sol país o en un sol barri és impossible", ha afegit.

"Un crèdit en aquestes condicions és bo", però també és cert que ningú no dóna res gratis", ha alertat, i ha afegit que "hi ha condicions de contorn, més o menys explícites, però hi són".

"L'euro no està en joc, passi el que passi a Grècia", ha opinat, "a Europa li convé que Grècia estigui en l'euro", i a Grècia, quedar-s'hi, considera.

"No plantegem una nova emissió de bons per finançar-nos", ha dit. I ha admès que "la idea d'un mecanisme de mutualització del deute espanyol [els hispanobons]" ha quedat "parat", però confia que sigui "per les turbulències" actuals.

Sobre educació, el conseller ha dit que "està garantit que qualsevol persona pugui anar a la universitat", en referència a l'augment de taxes universitàries que deixaran els centres catalans com els més cars de l'Estat. "Crearem un sistema de beques pagades per les matrícules [dels estudiants que ara pagaran més]", ha anunciat.

"S'han d'estimular tots els segments de l'emprenedoria", ha dit el conseller, entrevistat en el marc del Bizbarcelona, un congrés d'emprenedors.

També ha parlat de l'euro sanitari, recorregut pel govern espanyol, i ha dit que entrarà en vigor "tal com estava previst".

No confirma Eurovegas

Sobre la possibilitat que Eurovegas vagi a Barcelona, el conseller diu que "no en té constància", però assegura que la Generalitat "fa la feina que ha de fer".

stats