Mas-Colell manté que Catalunya no farà cap moviment que la pugui excloure de la UE

El conseller d'Economia diu en una entrevista a 'El País' que cap conflicte afectarà la tresoreria de la Generalitat

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha rebatut els dubtes que alguns bancs d'inversió han expressat sobre la seguretat d'invertir a Catalunya en ple procés sobiranista. "No contemplo cap possibilitat de sortir de la UE pase el que passi; ni nosaltres ho farem ni Espanya demanarà mai que ens expulsin de la UE", ha dit en una entrevista a 'El País'.

El conseller també ha cridat a la calma davant les advertències de l'agència Fitch d'una possible degradació de la qualificació del bo de la Generalitat. Ha recordat que el govern espanyol ja ha garantit el FLA pel 2015 i que a Espanya no li faria cap favor que Catalunya tingui problemes per pagar el deute. "Som sistèmics i cap conflicte afectarà la tresoreria de la Generalitat, que en aquests moments és en mans del Tresor", ha defensat.

Mas-Colell, que treballa en l'elaboració dels pressupostos de la Generalitat, ha lamentat les trampes que inclouen els números que ha presentat l'Estat per al 2015. Ha criticat especialment la retallada de 10.390 milions en les transferències a les comunitats autònomes. "En això no ens discriminen, ens tracte igual de malament que, per exemple, al País Valencià", ha dit.