FINANCES
Economia 07/02/2011

Mas-Colell es reunirà amb el PSC per analitzar la situació de les finances de la Generalitat

El Govern acusa al PSC de deixar-li uns comptes en un estat molt pitjor del que van admetre en el traspàs de poders

Redacció
1 min
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, es reunirà demà amb el PSC per analitzar la situació de les finances de la Generalitat, segons fonts coneixedores de la reunió. L'assumpte que motiva la trobada, a la qual es preveu que acudeixin el portaveu del PSC al Parlament, Miquel Iceta, i la diputada Rocío Martínez-Sampere, és l'autorització que donarà, dimecres, el parlament català al Govern perquè pugui endeutar-se per un import màxim de 2.613 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La reunió arriba després de l'entrevista mantinguda a La Moncloa entre el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el president de la Generalitat, Artur Mas, i en un moment en què el PSC denuncia que l'actual Govern exagera la situació de les finances de la Generalitat de forma irresponsable per aparèixer després com a salvador. A més, els socialistes catalans s'han queixat en diverses ocasions que el Govern ha explicat a Madrid el seu pla d'ajust, però no als partits catalans.

No obstant això, el PSC no creu que Mas s'atreveixi a concretar on aplicarà les retallades que augura, sinó que esperarà a detallar-les als nous pressupostos per al 2011. També exigeix al Govern que convoqui, com més aviat millor, als partits polítics i als agents socials en una cimera anticrisi.

El Govern, per la seva banda, acusa al PSC de deixar-li uns comptes en un estat molt pitjor del que van admetre en el traspàs de poders, i està a l'espera d'una auditoria per saber la magnitud dels problemes financers de l'administració autonòmica.

stats