Economia 22/07/2012

Mas-Colell assegura que Catalunya està "lluny" de ser intervinguda

El conseller d'Economia té "confiança completa" que s'aconseguirà el pacte fiscal

Acn
2 min
El Parlament aprova la llei de caixes per defensar l'obra social

BarcelonaEl conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha assegurat aquest dissabte a la nit que Catalunya no serà intervinguda. "Estem lluny d'aquesta situació i espero que no hi arribem mai", ha dit, aclarint que l'Estat no ha estat intervingut per la Unió Europea. Aquest moment, ha afirmat, arribarà quan "l'estat espanyol no tingui altra font de liquiditat que Europa, és a dir quan tingui els mercats completament tancats".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una entrevista al canal 24 hores de TVE, Mas-Colell també s'ha referit al pacte fiscal i ha confessat que té "confiança completa que hi arribarem" i que l'Estat, més a llarg termini que a curt, "ho acabarà acceptant". "Sóc tan innocent com per creure-ho", ha assenyalat.

"Tot aniria millor si la relació entre l'Estat i Catalunya fos de confiança"

Mas-Colell s'ha mostrat novament queixós pel tracte de l'Estat vers Catalunya, i en aquest sentit ha assenyalat que "tots aniríem millor si la relació entre l'Estat i Catalunya fos una relació de confiança, on hi hagués comunicació, on hi hagués una relació de socis per afrontar la situació difícil en la que estem".

D'altra banda, el conseller d'Economia s'ha mostrat confiat amb el ple del Parlament en què s'ha d'assolir un acord respecte el pacte fiscal, si bé ha recalcat que "no té a veure amb les urgències del moment" sinó que "és una operació política de molta més envergadura i amb un impacte a llarg termini".

"Confiança completa" en el pacte fiscal

Segons ha dit, el pacte fiscal "ens situa a un nivell de debat sobre el futur del vaixell comú en el que estem", en referència a l'Estat, però ha advertit que la negociació amb el govern espanyol encara no ho ha començat. Tot i així, ha afirmat que té "confiança completa que hi arribarem".

"Que hi arribarem a curt termini la confiança ja no la tinc", ha matisat, "però una vegada el procés polític català posi aquest tema al centre per entendre's amb Espanya l'enteniment haurà de passar per aquí". "Ara o més endavant, però estarà sobre la taula permanentment", ha reblat.

I ha afegit: "Com que sóc tan innocent com per creure que l'acceptació per part d'Espanya d'aquest plantejament ha de ser acceptable crec que ho acabaran acceptant, però no dic a curt termini".

stats