Economia 19/11/2012

Mas-Colell descarta una nova emissió de bons patriòtics a curt termini

El conseller d'Economia assegura que el préstec del FLA permetrà pagar el bons amb venciment el 21 de novembre amb normalitat

Acn
2 min
El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell.

BarcelonaEl conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell ha descartat una altra emissió de bons patriòtics a curt termini, tot i que ha apuntat que des del seu departament ''no eliminem cap opció ni cap possibilitat'' un cop els mercats s'hagin normalitzat. La decisió final sempre està condicionada al moment de l'emissió.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A més, Mas-Colell ha anunciat que els tenedors de l'emissió de bons patriòtics a un any que tenen venciment el dimecres 21 de novembre amb un valor conjunt de 2.639 milions d'euros cobraran amb normalitat. El venciment d'aquesta emissió es farà amb la col·laboració del fons de liquiditat autonòmica (FLA) que concedirà un préstec a la Generalitat per aquest valor per poder fer front al venciment dels tenedors particulars que van subscriure aquests bons l'any passat.

El conseller ha qualificat de ''rutinari'' el pagament del venciment d'aquesta emissió, que es va obrir l'octubre de l'any passat i que tenia un tram a un any i un altre a dos anys. L'emissió va rebre 208.284 sol·licituds i es van col·locar un total de 4.223 milions, una xifra que superava un 14% l'objectiu inicial, que era col·locar 3.700 milions.

D'aquests 4.223 milions, 2.639 milions que aquest dimecres 21 de novembre vencen eren a un any i la resta es tractava d'una emissió a dos anys que s'hauran de retornar als tenidors el novembre del 2013.

El conseller ha manifestat que la tresoreria de la Generalitat viu uns moments ''no normals'' perquè els mercats internacionals estan tancats i, per aquesta raó, de forma excepcional, el funcionament habitual de la tresoreria de la Generalitat es fa gràcies a l'acord amb el Tresor Públic espanyol que ha posat en marxa el fons de liquiditat autonòmica.

Els 2.639 milions de l'emissió de bons patriòtics s'han transformat en un préstec amb el FLA que, si no es tenen en compte les comissions bancàries i d'assegurança de la col·locació, permet millorar l'estructura del deute de la Generalitat amb un millor interès i amb període d'amortització a més llarg termini.

Andreu Mas-Colell ha intervingut en l'acte d'inauguració de la VI Setmana Mediterrània de Líders Econòmics que organitza la Cambra de Comerç de Barcelona i l'Institut Europeu de la Mediterrània.

stats