Economia 20/06/2011

Mas-Colell: "Fa un any es pensava que la crisi seria curta, ara no"

El conseller d'Economia assegura que "no crec que vinguin temps més difícils" tot i que reconeix que seguim "al fons" de la crisi econòmica. Demana dur a terme les reformes estructurals de manera immediata

Redacció
2 min

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha dit en una entrevista al programa El Món a Rac1 que "no estem pitjor que fa un any, estem similar. El que passa es que a nivell de percepció fa un any hi havia un sentiment col·lectiu que aquesta crisi seria curta, ara aquesta sensació ja no hi és". Mas-Colell no creu que vinguin temps encara més dificils i ha destacat que "és difícil que superem els nivells d'atur que tenim. A pitjor no anirem".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons Mas-Colell la clau és quan vindrà la recuperació. Per això ha dit que "no es pot tractar aquest tema com si la recuperació fos aliena a les nostres voluntats. Hem de pensar que el que nosaltres fem, des de Catalunya i des de l'Estat, influeix en la recuperació. Les reformes estructurals, començant per la reforma laboral, són imperatives i s'han de fer amb la màxima urgència". Per això ha lamentat que "l'ajust que estem fent ara hauria d'haver començat fa dos anys i ara tindriem una situació millor, no ideal, però millor".

Rescat espanyol

Pel que fa a la possibilitat d'un rescat de l'economia espanyola, Mas-Colell ho ha descartat taxativament. "Descarto absolutament que s'hagi de rescatar l'economia espanyola a curt termini", ha subratllat, i ha dit que "la fortalesa econòmica d'Espanya és molt considerable, pot aguantar sense necessitat d'un ajut extern". El conseller ha dit que "ara el front és Grècia", tot i que ha avançat que, segons ell, se solucionarà aviat.

Relació amb el PP

Sobre la relació de CiU amb el PP, després que l'abstenció dels populars facilités l'aprovació dels pressupostos del Govern, Mas-Colell ha dit que l'ajut del PP en aquest cas concret "ha sigut positiu" però ha matisat que "això no implica res" i ha deixat clara la seva postura dient que "tothom sap que la bel·ligerància en el tema lingüístic és una fossa que separa la possibilitat de partenariats seriosos amb el PP".

stats