ECONOMIA
Economia 04/01/2011

Mas-Colell es proposa estalviar 4.600 milions d'euros el 2011

El conseller d'Economia adverteix que serà "un any de sacrificis" i que "les prestacions al sector públic no seran tan generoses com l'any passat"

Natalia Araguás
1 min

BarcelonaEl conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha anunciat que es proposa reduir la despesa pública 4.600 milions d'euros al 2011 en una entrevista a TV3. Mas-Colell no amaga que aquest serà “un any de sacrificis” i que “les prestacions al sector públic no seran tan generoses com l'any passat”. El pressupost sanitari serà un dels que l'executiu català vigilarà més a prop.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Donat que no hi ha “receptes màgiques” per sanejar les finances de la Generalitat, el conseller d'Economia es proposa “mobilitzar tots els recursos i fronts” això sí, sense pujar els impostos. Se suprimirà l'impost de successions però, al marge d'aquesta mesura, es mantindrà de moment la política impositiva heretada del tripartit.

“L'impost per a les rendes altes es mantindrà com a mínim dos anys”, reconeix Mas-Colell, que aposta per aplicar uns “impostos decreixents” a mesura que la recuperació econòmica ho permeti.

Segons el conseller, a Catalunya no li faltarà “crèdit internacional malgrat que passa un moment difícil”. Al seu judici, es tracta d'una “travessa difícil però factible” i els mercats financers no giraran l'esquena a la Generalitat, que procurarà donar-los confiança per captar els 10.000 milions d'euros que necessita per aquest any. “Cal fer un pacte amb la ciutadania” per posar en marxa les mesures d'austeritat, destaca Mas-Colell.

stats