Publicitat
Publicitat

Mas-Colell es juga un sopar que Madrid rebrà més diners dels que diu el seu conseller i Catalunya, menys

El titular de Finances madrileny diu que l'avantatge financer del nou model serà de 90 milions per a Madrid i 3.700 per a Catalunya

El conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Andreu Mas-Collell, s'ha apostat un sopar amb el seu homòleg madrileny, Enrique Ossorio, que d'aquí tres anys Madrid haurà rebut més diners pels nous mecanismes proposats pel ministeri d'Hisenda del que diu i Catalunya, en canvi, n'haurà rebut menys.

Després de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) en què es debatien, entre altres coses, les propostes d'Hisenda per a l'ajuda al pagament dels interessos del deute de les comunitats autònomes, Ossorio s'ha oposat a les mesures del ministeri de Cristóbal Montoro per la "brutal" diferència entre comunitats.

Segons la seva opinió, porten a la "gegantina injustícia" que si Madrid accepta aquestes condicions "en tres anys potser tindria un avantatge financer de 90 milions d'euros i Catalunya, 3.700 milions", dades que, segons ha assegurat, "han sorprès fins i tot el mateix ministre". A més, ha afegit que el 2015 l'avantatge de Madrid tendiria a zero i el de Catalunya tendiria a 1.200 milions.

Com a resposta, el conseller català d'Economia ha dit que no sap "d'on treu" aquestes xifres. "M'aposto amb ell un sopar que en tres anys haurà rebut molt més del que ha dit i Catalunya haurà rebut molt menys", ha assenyalat.

Més continguts de