Publicitat
Publicitat

Mas-Colell demana al futur govern espanyol que deixi "mans lliures" a Catalunya per afrontar la crisi

El conseller d'Economia també vol que el guanyador de les eleccions llanci un missatge "contundent" i immediat als mercats 

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha demanat aquest divendres al guanyador de les eleccions de diumenge, com a futur governant espanyol, que deixi "les mans lliures" al govern català "per prendre les mesures que s'han de prendre" i que tingui "un esperit de col·laboració amb les comunitats autònomes perquè tots estem en el mateix vaixell". "L'Estat necessita les comunitats autònomes i no hi ha dubte que les comunitats necessitem la col·laboració del govern de l'Estat", ha apuntat. Mas-Colell ha demanat que no es culpabilitzi Catalunya com s'ha fet fins ara.

El conseller creu que les pressions sobre el deute espanyol es calmaran si el nou govern actua ràpid i llança un missatge "clar, decidit i contundent " cap a Europa. Segons el conseller, si el nou govern ho fa, això calmarà els mercats i la situació es normalitzarà. El titular d'Economia ha insistit que és molt important que aquest missatge és faci "ràpid" i que no hi hagi "cap retard".

Arran de les declaracions fetes aquest matí pel premi Nobel d'economia sobre un possible rescat de l'Estat, Mas-Colell ha assegurat que si s'envia aquest missatge, això no passarà. El conseller ha participat aquest divendres a la XVI Jornada d'Economia de CatalunyaCaixa, a Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages.

"Dilluns o com a molt dimarts". Aquesta és la data límit que Mas-Colell ha fixat perquè el nou govern espanyol, o qui l'hagi de formar després de les eleccions de diumenge, es manifesti.

El titular d'Economia ha argumentat que el nou executiu haurà d'actuar a curt termini amb mesures "potents" sobre el mercat laboral i el sector financer. Mas-Colell s'ha mostrat obert a col·laborar amb el nou govern per a "la tasca de consolidació fiscal".

"Nosaltres som un problema per a Europa i Europa ho és per a nosaltres"
Mas-Colell també ha advertit que si és cert que l'Estat espanyol és vist a Europa com un problema, en aquests moments Europa "també ho és per a nosaltres". En aquest sentit, ha exigit a Europa que tingui unes polítiques "decidides i clares" i que el fons d'estabilitat comenci a funcionar "de manera clara".

2018 anàlisi

Més continguts de