FINANCES PÚBLIQUES
Economia 11/02/2011

Mas-Colell afirma que una retallada del 10% en la Generalitat ja és molt dura

El conseller d'Economia confia que es pacti aviat el nou pla d'estabilitat pressupostària i ha negat que el Govern es plantegi rebaixar sous

Efe
2 min

BarcelonaEl conseller d'Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, ha ratificat avui la voluntat de l'administració catalana de retallar el 10% de la despesa, cosa que ha qualificat de "molt dura", com a base de la seva negociació amb el govern per pactar un pla d'estabilitat financera.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Nosaltres estem negociant amb el ministeri d'Economia d'acord amb la nostra proposta de reduir la despesa un 10%", ha assegurat el nou conseller d'Economia en una entrevista a EFE.

Mas-Colell ha destacat que "reduir el 10% és molt difícil i molt dur", i ha afegit: "i sobretot, com és el nostre cas, quan tenim la voluntat de complir el que es proposa".

El màxim responsable econòmic de la Generalitat fa una altra reflexió en la línia que l'administració catalana té molts funcionaris que ja han tingut una reducció salarial l'any passat. "A més, hi ha molts compromisos plurianuals que corresponen a programes executats. I també hi ha sanitat, dependència..., no resultarà gens fàcil reduir el 10%", ha insistit el conseller a l'hora de valorar aquest objectiu de retallada.

Amb aquestes declaracions, Mas-Colell ha volgut tancar la polèmica sobre si la Generalitat ha de reduir més d'un 10% la seva despesa pressupostària remarcant que "el 10% és la nostra proposta". Segons el conseller, el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, "no va demanar al president Mas una retallada superior al 10%. Tampoc va demanar el contrari", i afegeix que aquesta qüestió no es va arribar a plantejar a la reunió que van mantenir a la Moncloa els dos líders.

Per Mas-Colell, això no tindria sentit perquè "en aquest moment s'està negociant el nou pla d'estabilitat pressupostària, que precisament ha de recollir aquesta retallada del 10%". El conseller espera que les converses acabin d'aquí a poc.

El titular de la cartera econòmica de la Generalitat defensa que "no rebaixarem salaris", i ha advertit, a més, que s'ha d'entendre que en alguns aspectes la despesa pujarà "perquè, per exemple, el 2011, la despesa d'interessos serà més gran".

stats