Economia 04/02/2013

Mas: "Hem dedicat a Nissan tant d'esforç i hores com a la sobirania"

El president de la Generalitat explica que va implicar-se personalment perquè el nou vehicle vingués a Barcelona i que va ser el primer repte que va posar al conseller Felip Puig

Efe
1 min
El president Artur Mas amb el conseller delegat de Nissan Motor Iberica, Frank Torres

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquest divendres que l'adjudicació a la planta de Nissan a Barcelona d'un nou vehicle és fruit, en part, de l'esforç del govern català, que hi ha dedicat "tant d'esforç i hores" com el procés sobiranista, i al fet que Catalunya és "fiable".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant l'acte oficial de comunicació de l'adjudicació del nou model, celebrat a les instal·lacions de Nissan a la Zona Franca, Mas, que ha arribat en un Nissan Primera, ha volgut deixar clar que la Generalitat no només pensa en el procés sobiranista, sinó també a millorar la política industrial de Catalunya.

"El nostre govern ha destinat tantes hores a Nissan (per aconseguir que es fabriqui a Barcelona el nou model) com a altres coses", ha assenyalat, després de subratllar que aquest missatge té com a especial destinatari "aquells que a vegades s'ofusquen i només veuen processos sobiranistes".

Davant el secretari d'Indústria del govern central, Luis Valero, i el director d'operacions de Nissan a Espanya, Frank Torres, el president català ha assegurat també que l'adjudicació del nou model és "una injecció de moral" en un moment d'"autoestima baixa" i demostra "que som capaços com a país de resoldre problemes".

Mas es referia al tortuós camí que ha portat a l'adjudicació final d'un nou cotxe per a la fàbrica de la Zona Franca, pel qual han calgut sis mesos de negociacions entre l'empresa i els sindicats, amb la intermediació activa de la Generalitat.

Ha conclòs que l'adjudicació demostra que Catalunya continua sent un país "atractiu" per a les inversions industrials i que sap resoldre els problemes mitjançant el diàleg i la col·laboració entre les parts.

stats