JORNADES DEL CERCLE D'ECONOMIA
Economia 31/05/2012

Mas: "L'austeritat no es pot convertir en un tòtem al qual s'ha d'adorar cada dia"

El president demana a Europa que garanteixi la liquititat als països que compleixen

Ignasi Pujol
1 min
Artur Mas, a les jornades del Cercle d'Economia, a Sitges / EFE

SitgesEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha obert aquesta tarda les jornades del Cercle d'Economia a Sitges, on s'ha adreçat a una nodrida representació de l'empresariat català. Mas ha assegurat que la delicada situació que viu l'economia espanyola es deu més a una "manca de credibilitat" que no als "fonaments econòmics" d'Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Mas ha fet una crida a les institucions europees en relació amb l'enorme pressió que ha suportat durant les darreres jornades el deute espanyol. "El país que sigui creïble, i nosaltres ho hauríem de ser, a canvi de reconèixer les seves dificultats, ha de poder reclamar algunes coses: una d'elles és que si estem en un sistema amb una moneda única hi ha d'haver liquiditat assegurada. No ens podem trobar amb el neguit constant per poder pagar puntualment; i això depèn d'Europa, que ha de fer els deures".

"No pot ser només exigir, s'ha de garantir que el sistema funcioni", ha etzibat el president català. Mas ha afegit que "també s'ha de poder demanar flexibilitat en el ritme d'aplicació de les decisions, perquè l'austeritat és un valor i no només s'ha d'aplicar en les èpoques en què t'hi obliguen, no es pot convertir en un tòtem que s'ha d'adorar cada dia".

Mas ha advertit que l'abús de les polítiques d'austeritat pot "acabar sent contraproduent per resoldre els problemes que es volen resoldre". "Si es vol imposar el tòtem de l'austeritat ens podem trobar que els governs perdin l'autoritat i la credibilitat interna per dur a terme aquestes polítiques", ha explicat Mas.

"En aquest moment podem tenir la sensació que s'està estirant tant la corda que es pot arribar a trencar", ha conclòs Mas.

stats