CONTEXT ECONÒMIC
Economia 05/09/2011

Mas diu que el 2013 començarà la recuperació econòmica, si abans no "peta" tot

El president diu que el 2011 i 2012 seguiran els "durs" ajustos

Ignasi Pujol
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha apuntat avui que la recuperació econòmica a Catalunya podria començar l'any 2013, a no ser que abans "peti" tot, ha dit en al·lusió a la crisi del deute sobirà.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Mas, que ha participat en un col·loqui organitzat per la patronal d'enginyers Asinca, ha explicat que durant el que resta d'any i el 2012 seguiran els "durs" ajustos. Un any més tard començaria la recuperació, tot i que el president ha matisat que "les variables que hi ha actualment no ens permeten fer afirmacions categòriques".

Mas ha dit ser conscient que les retallades en la despesa comporten efectes "negatius", però "no hi ha una altra alternativa" si el que es vol és sanejar les finances de la Generalitat i transmetre confiança als creditors.

"Com més aviat posem en ordre la casa, millor, encara que sigui dur i tingui conseqüències. Si miréssim cap a un altre costat, que és el que hi havia tendència a fer en altres moments, les coses anirien empitjorant", ha alertat.

Mas ha garantit que la Generalitat estarà en condicions de pagar tots els seus deutes, inclosos els bons emesos l'any passat, amb els interessos corresponents, ja que amb aquest tema "no es pot fer el tonto".

Per exemplificar la delicada situació financera de la Generalitat, Mas ha explicat que el Govern va pagar 950 milions d'euros l'any passat en concepte d'interessos financers. Aquest any la xifra s'elevarà a 1.450 milions i el 2011 serà de 2.000 milions d'euros.

stats