IMMOBILIARI
Economia 09/03/2011

Artur Mas està a favor de poder saldar la hipoteca entregant el pis

El president català es posiciona en contra de la normativa actual, que obliga els desnonats a seguir pagant l'entitat financera després de perdre l'habitatge

Efe
1 min
Artur Mas, al Parlament / ACN

BarcelonaEl president català, Artur Mas, s'ha mostrat avui a favor que el lliurament de l'habitatge sigui suficient per saldar el deute hipotecari.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A la sessió de control al Parlament català, Mas ha dit que està "en contra" de la normativa actual, però no ha precisat de quina manera actuarà per evitar que s'apliqui.

"Des del Govern s'estan impulsant accions. Hem parlat amb el grup de CiU per prendre posicions en aquest sentit, però no és fàcil", ha dit Mas.

En qualsevol cas, el president català ha insistit que cal trobar "una solució per no abusar de les famílies" que estan en situació "greu". El president català s'ha posicionat així en contra de la normativa actual, que obliga els desnonats a seguir pagant l'entitat financera després de perdre l'habitatge.

"Farem tot el que estigui en mans de la Generalitat", ha assegurat Mas, que ha recordat, no obstant això, que l'àmbit mercantil i la regulació de les entitats financeres depenen de l'Estat.

Mas ha respost així a una petició del diputat de Solidaritat Alfons López Tena, que avui ha intervingut en lloc de l'expresident del FC Barcelona, Joan Laporta, que ha trencat amb aquesta coalició independentista, si bé manté la seva acta de diputat.

Per la seva banda, el diputat d'ICV-EUiA Jordi Miralles ha acusat Mas de dir "una cosa a Catalunya i fer-ne una altra a Madrid", i ha subratllat que el grup de CiU va votar recentment en contra al Congrés d'una proposta per canviar la llei hipotecària.

stats