Economia 31/03/2013

Mataró ofereix suport emocional als afectats per preferents

Només a Mataró es calcula que hi ha més de 6.000 afectats. El servei també inclou les persones que han estat desnonades

Acn
1 min
L'antiga seu de Caixa Laietana, a Mataró. ACN

MataróL'Ajuntament de Mataró ha posat en marxa el programa anual d'atenció a persones amb trastorns emocionals que, per primera vegada, preveu donar servei a persones afectades per les participacions preferents de Caixa Laietana –només a Mataró es calcula que hi ha més de 6.000 afectats–. El servei es presta a través de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena gràcies a una subvenció municipal de 114.000 euros. També s'ha inclòs per primer cop aquells que han estat desnonats de casa seva. Els programes de suport ofereixen acompanyament psicològic i emocional per enfortir les capacitats personals i emocionals dels afectats perquè puguin superar la pèrdua i establir un bon camí cap al canvi.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La regidora de Benestar Social, Olga Ortiz, assegura que el sentiment de "pèrdua, frustració i desesperació" que tenen les persones afectades per qualsevol d'aquestes dues situacions els pot comportar problemes de salut importants des del punt de vista psicològic. "Són moments molt delicats", comenta Ortiz.

El Servei de Benestar de l'Ajuntament atén inicialment a aquestes persones de manera individualitzada, per tal d'analitzar cada cas. En funció de les necessitats de cadascú es valora mantenir l'atenció de manera individual o si es decideix passar al treball en grups de 25 persones. Les sessions tenen una durada d'una hora i mitja, un dia a la setmana.

stats