MediaMarkt es converteix en el primer accionista de la Fnac

L'empresa alemanya Ceconomy compra per 452 milions d'euros el 24% de la cadena de consum francesa

L'empresa alemanya Ceconomy, propietària de la cadena de l'electrònica MediaMarkt, ha arribat a un acord aquest dimecres per comprar per 452 milions d'euros una participació del 24% en el grup francès de consum Fnac Darty. Així doncs, Ceconomy ha adquirit la part del capital que fins ara tenia el grup Artémis, el braç financer del multimilionari francès François-Henri Pinault.

Aquesta operació, que es podria tancar a finals d'agost, convertirà l'empresa alemanya en el principal accionista de la Fnac, fet que permetrà a Ceconomy guanyar exposició al mercat francès, on fins ara no tenia presència. Actualment la Fnac té una quota del 23% a França en el segment de l'electrònica de consum.

"La inversió a Fnac Darty suposa una gran oportunitat", ha explicat el conseller delegat de Ceconomy, Pieter Haas, que també ha destacat que la compra enforteix el grup com a líder europeu del sector. D'altra banda, el president d'Artémis, François-Henri Pinault ha apuntat que l'operació accelerarà l'estratègia de creixement de la cadena francesa.