Economia 26/07/2012

Mena avança que una empresa de motos de trial estudia instal·lar-se Catalunya

El Conseller no ha volgut revelar el nom de l'empresa, que traslladaria una planta que ara té al sud de França

Efe
2 min

BarcelonaEl conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha avançat avui que una empresa dedicada a la fabricació de motos de trial i 'enduro' que compta amb una planta al sud de França està estudiant la possibilitat d'instal·lar-se a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"És possible que una planta que està ubicada a França vingui aquí", ha explicat el conseller durant la seva compareixença a la comissió d'Empresa i Ocupació del Parlament.

Mena no ha aportat més dades sobre aquesta possible inversió, que encara no està decidida, encara que, de materialitzar-se, ajudaria a situar Catalunya al capdavant del sector del trial i 'enduro', en condicions de competir "de tu a tu" amb el gegant mundial KTM.

Mena ha recordat, en aquest sentit, que els tres principals fabricants de motocicletes de Catalunya, Gas Gas, Rieju i Ossa, han tancat recentment un acord per invertir dos milions d'euros en el desenvolupament d'un nou model de motor a quatre temps que pugui ser utilitzat per les tres empreses.

El conseller ha advocat per intensificar la col·laboració entre aquestes empreses catalanes, de manera que tinguin més força i una capacitat més gran d'actuació per fer front a la situació de crisi actual.

Mena, que ha hagut de respondre a una àmplia bateria de preguntes del PP català sobre el sector de la motocicleta, ha explicat també que el president de la Generalitat, Artur Mas, va rebre el 6 de juliol passat el president mundial de Harley Davidson Motor Company, Matt Levatich, i li va oferir la possibilitat d'instal·lar-se a Catalunya.

Segons Mena, que també va ser present en la recepció, el màxim responsable de la firma nord-americana va respondre que "no li estranyava" que en els pròxims deu anys Harley obrís una fàbrica a Europa.

I aquesta fàbrica, ha afegit el conseller, no estaria ubicada als països de l'Est, sinó que "Catalunya seria una primera candidata".

Sobre el possible tancament de la fàbrica de Derbi a Martorelles (Vallès Oriental), Mena ha defensat les actuacions que ha dut a terme la Generalitat per intentar evitar el tancament de la planta, que és propietat de la italiana Piaggio i en què treballen unes 150 persones.

Mena ha subratllat que la política del Govern és la de mantenir el teixit empresarial, encara que no és tasca seva negociar amb les empreses, sinó mediar.

Ha apuntat, sobre això, que la conselleria ha mantingut en l'últim any i mig més d'una desena de reunions amb representants de Piaggio, que han manifestat que no prendran cap decisió sobre el futur de la planta catalana fins a d'aquí a un any.

stats