Economia 01/02/2011

Els sindicats demanen "confiança i tranquil·litat" perquè joves i grans cobraran "segur" les pensions

Méndez (UGT) demana que tots els partits del parlament espanyol se sumin a l'acord. Toxo diu que "no és un pacte d'Estat però és un gran acord"

Miquel Codolar
2 min

MadridEls secretaris generals d'UGT i CCOO, Cándido Méndez i Ignacio Fernández Toxo, han comparegut aquesta tarda després que els òrgans sindicals hàgin donat el vist-i-plau als secretaris generals perquè demà vagin a la Moncloa per signar l'acord social i econòmic assolit conjuntament amb la patronal i el govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Méndez ha demanat el suport de tots els grups parlamentaris del Congrés a un document que el sindicat ha firmat per la situació econòmica de l'Estat i la manca d'iniciativa de la UE per posar-hi remei. Méndez ha demanat "confiança i tranquil·litat" perquè les pensions "estan garantides", i als joves, perquè cobraran "segur" les pensions.

Ha afegit que el procés negociador ha estat "molt complicat, molt intens i amb converses en algun moment esgotadores". Tot i això ha dit que els sindicats mantenen les discrepàncies pel que fa a la reforma laboral. El secretari general d'UGT ha dit que els aspectes incorporats pels sindicats "suposen aplicar una visió diferent i més global" de la que pretenia el govern espanyol.

Ha afegit que han aconseguit canvis "substantius" en els plantejaments inicials del govern espanyol i noves incorporacions amb "una gran potència" com el reconeixement de part dels períodes formatius a efectes de carrera per calcular l'edat de la jubilació. Toxo ha dit que aquest assumpte és "una autèntica revolució".

També han valorat que es reconegui part del temps a mares i pares que abandonen l'activitat laboral per cuidar els fills a efectes del càlcul de la jubilació. Ha posat en valor també la gradualitat en què s'aplicarà la reforma de les pensions.

Toxo ha dit que "no és un pacte d'Estat però és un gran acord" i ha posat en valor la inclusió de les noves ajudes de 400 euros per als aturats de llarga duració.

stats