LA CRISI DEL DEUTE
Economia 10/12/2010

Merkel i Sarkozy s'alien per a rebutjar els eurobons

Els líders d'Alemanya i França es neguen a que la Zona Euro pugui emetre deute, com demanava Jean-Claude Juncker, president de l'Eurogrup

Redacció
1 min

BerlínLa cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president de França, Nicolas Sarkozy, han expressat avui el seu rebuig als eurobons. En els últims dies, Jean-Claude Juncker (president de l'Eurogrup) i països com Itàlia han insistit que la Zona Euro hauria d'emetre deute de forma conjunta, com passa a països com els Estats Units. Junker creu que, amb aquest instrument, el Vell Continent podrà protegir-se millor de futures crisis.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Merkel i Sarkozy s'han reunit avui a Friburg (Alemanya) per a preparar la cimera de caps d'Estat europeus de la setmana vinent, a la qual es debatrà la possible creació d'aquests eurobons. Alemanya i França s'hi oposen perquè consideren que, en ser les dues principals economies de la Zona Euro, sortirien perjudicades en les emissions de deute europeu. A més, creuen que els eurobons no facilitarien la disciplina fiscal dels països menys rics.

"Estem a favor de aprofundir en la responsabilització dels estats, en comptes de treure'ls responsabilitats", ha dit Nicolas Sarkozy.

stats