CRISI DE L'EURO
Economia 09/01/2012

Merkel i Sarkozy negocien nous acords per avançar en la sortida de la crisi del deute

Els líders francès i alemany es reuneixen a Berlín per intentar repetir el tàndem i pactar mesures en matèria d'ocupació, creixement econòmic i protecció de la moneda única

Efe
1 min

BerlínLa cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Nicolas Sarkozy, negocien aquest dilluns noves propostes de consens en la sortida de la crisi del deute per poder-les presentar a la propera cimera europea extraordinària de finals d'aquest mes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els dos líders europeus es troben a Berlín per mirar de repetir el tàndem que ja van escenificar en l'anterior trobada europea. La recepta de disciplina fiscal per controlar els pressupostos dels 17 països de la zona euro serà un dels temes que tractaran Merkel i Sarkozy a la reunió d'avui.

D'altres punts que es plantejaran a la trobada seran noves mesures per augmentar el creixement econòmic i impulsar la creació d'ocupació a la UE, a banda de l'estratègia d'ajudes per al rescat de l'euro i el finançament del futur fons permanent que protegeixi el futur de la moneda única.

La taxa Tobi, nom amb què es coneix l'impost de transaccions financeres que defensa Sarkozy i rebutja Merkel, també serà damunt la taula. Alemanya vol, com a mínim, l'acord dels països de l'euro per poder-la posar en marxa.

La primera reunió de l'any entre Merkel i Sarkozy precedeix la trobada que tots dos líders mantindran el proper 20 de gener amb el primer ministre italià, Mario Monti.

stats