CRISI DEL DEUTE
Economia 13/09/2011

Merkel dóna per fet que aconseguirà desbloquejar les ajudes a Grècia

Els inversors es creuen l'optimisme de la cancellera alemanya i fan pujar les borses

Redacció
1 min
Merkel i Sarkozy després de la trobada / AFP

BarcelonaEls insistents rumors de la imminent fallida de Grècia han fet que la cancellera alemanya, Angela Merkel, hagi decidit canviar d'estratègia. La possibilitat de que Grècia no pugui pagar els seus deutes i fins i tot la seva eventual sortida de l'euro està posant en dubte la solidesa del projecte europeu i, de pas, s'endú per davant els mercats de deute i renda variable. En aquesta situació, Merkel ha fet una roda de premsa en la que s'ha mostrat confiada en que les ajudes a Grècia podran ser desbloquejades en breu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per tal que això passi, Merkel haurà d'aconseguir el vistiplau de Finlàndia per tancar el segon paquet de rescat del país, una possibilitat que Merkel veu a tocar després de la seva reunió d'aquest matí amb el primer ministre finlandès, Jyki Katainen. La cancellera alemanya –juntament amb el president francès, Nicolas Sarkozy, es reuniran demà amb el primer ministre grec, Iorgos Papandreu. La reunió, per videoconferència, tractarà sobre les possibilitats reals de que Grècia compleixi amb els seus compromisos.

L'optimisme de Merkel ha portat també el bon humor a les borses. Prop del tancament, els principals índexs europeus pugen per sobre de l'1%. En el cas de l'Íbex 35, la remuntada ja supera el 2%.

stats