Publicitat
Publicitat

DEUTE

Merkel anuncia la preparació d'una "agenda del creixement" per a la UE

La cancellera alemanya vol que el full de ruta estigui llest per a la cimera del mes de juny

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha anunciat la redacció d'una "agenda del creixement" per a la Unió Europea que haurà d'estar llesta per a la cimera de caps d'estat i govern de la UE al mes de juny.

Entre altres mesures per fomentar el creixement a la UE, Merkel cita igualment "reforçar les possibilitats del Banc Europeu d'Inversions", en unes declaracions que publica avui el rotatiu 'Leipziger Volkszeitung'.

Després de subratllar que diversos consells europeus ja han abordat el tema del creixement, destaca que "avui els països ja poden, per exemple, aprofitar de manera flexible els fons estructurals per ajudar les pimes".

Aquestes declaracions de la cancellera amplien les realitzades aquest divendres a l'emissora pública de ràdio NDR, en què va comentar que el pacte fiscal per a una major disciplina pressupostària a Europa es pot completar amb un pacte per al creixement.

"El creixement no ha de costar necessàriament diners", va dir Merkel, que espera abordar aquest tema a la cimera de la UE amb el president que surti elegit a la segona volta de les eleccions franceses.

La cancellera insisteix, malgrat tot, que sense una política financera sòlida Europa no podrà alliberar-se de la crisi del deute, encara que reconeix que el pacte fiscal és insuficient per superar aquesta crisi.

"Per això s'ha de desenvolupar de manera paral·lela una política que fomenti el creixement i l'ocupació, que torni la competitivitat als Estats, però no un creixement a base de crèdit", explica.

Després de comentar que nous programes estatals conjunturals no ajudaran Europa, reitera el seu rebuig a la iniciativa del candidat socialista a la presidència francesa, François Hollande, de renegociar el pacte fiscal.

Més continguts de