Economia 05/10/2011

Merkel vol posar més capital a disposició dels bancs europeus per evitar noves crisis

L'FMI ha demanat a les autoritats europees accelerar la recapitalització dels bancs europeus

Acn
2 min

BerlínLa cancellera alemanya, Angela Merkel, aposta per posar més capital a disposició dels bancs europeus en cas que sigui necessari amb l'objectiu d'evitar noves crisis bancàries i manifesta que aquesta és una decisió que s'ha de prendre "ràpidament". Així ho ha expressat després de la reunió que ha mantingut aquest dimecres amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso. D'aquesta manera, la cancellera respon el Fons Monetari Internacional, que precisament ha demanat les autoritats europees a accelerar la recapitalització dels bancs europeus. Merkel ha deixat clar que són els experts els que han de decidir si es necessiten més fons públics per a la banca, i no els caps d'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tant Merkel com Barroso, que han comparegut després de la reunió, han defensat que Grècia segueixi formant part de la zona euro. Tots dos s'han mostrat partidaris de canviar el Tractat en cas que sigui necessari, amb l'objectiu d'aconseguir una major integració econòmica i en cap cas "menys Europa", ha remarcat el president de la CE. "Alemanya vol reforçar la Unió Europea perquè sigui una unió de l'estabilitat", ha dit Merkel, que també ha posat de manifest la importància que hi hagi una bona comunicació entre Europa i els Estats Units.

A la cimera del G-20 que es realitzarà a principis de novembre a Cannes, la Unió Europea defensarà un nou impuls a la regulació del sector financer i la creació d'una taxa mundial de transaccions financeres internacionals, tal com han ressaltat Barroso i Merkel. La trobada entre el president de la CE i la cancellera alemanya s'havia ideat per preparar una postura comuna amb vistes a la cimera de caps d'Estat i de Govern de la Unió Europea, que tindrà lloc els propers 17 i 18 d'octubre, que tindrà com a principal tema la crisi de l'Eurozona.

stats