DEUTE
Economia 21/08/2011

Merkel descarta eurobons i diu que no hi ha perill de recessió a Alemanya

Assegura que no hi ha perill de recessió en l'economia germànica

Redacció
2 min

BarcelonaLa cancellera alemanya, Angela Merkel, ha descartat avui rotundament la implantació d'eurobons per resoldre la crisi del deute a l'eurozona i ha afirmat que no hi ha perill de recessió en l'economia germànica.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Els eurobons no són la solució a l'actual crisi", ha dit la cap del govern alemany en una entrevista a la televisió pública ZDF.

En el moment actual, la implantació dels eurobons seria "justament el camí equivocat" per intentar resoldre la crisi, ja que portarien a una "unió del deute", no a la "estabilització de la situació", ha precisat.

La cancellera ha rebutjat, així mateix, que hi hagi perill de recessió en l'economia alemanya, malgrat l'alentiment del creixement en el segon trimestre de l'any (l'augment del PIB va ser de 0,1% enfront del 1,3% del trimestre anterior).

Tant la cancellera com el seu ministre de Finances, Wolfgang Schäuble, i el líder del Partit Liberal (FDP) i titular d'Economia, Philipp Rosler, ratifiquen gairebé cada dia el seu rebuig als eurobons (títols de deute europeu comú).

Segons revela avui el setmanari Der Spiegel, la implantació d'eurobons comportaria a Alemanya costos de 2.500 milions d'euros, només el primer any, i del doble en l'exercici següent.

D'acord amb aquest mitjà, que es remet a càlculs del ministeri de Finances, en deu anys els costos addicionals per a Alemanya se situarien entre els 20.000 i els 25.000 milions d'euros.

La unanimitat en el rebuig als eurobons contrasta amb les dissensions internes en les files de la Unió Cristianodemòcrata (CDU) de Merkel i els seus socis de l'FDP sobre la reforma del paraigua de rescat europeu que el govern pretén que aprovi el Parlament el 23 de setembre.

La cancellera abordarà la qüestió aquest dilluns amb la cúpula de la CDU i dimarts hi haurà una reunió del grup parlamentari conservador per intentar dirimir les controvèrsies.

Des de les files de la CDU s'ha demanat insistentment la convocatòria d'un congrés extraordinari, previ a la votació parlamentària, per abordar aquesta situació.

Merkel es proposa realitzar reunions a escala de les delegacions regionals i portar el corresponent debat al congrés regular de la CDU de novembre, però no en vol convocar un altre amb rang d'extraordinari i previ a la votació del Bundestag (Parlament).

stats