Publicitat
Publicitat

CRISI DEL DEUTE

Merkel avança que el fons de rescat europeu s'ampliarà fins al bilió d'euros

Aquesta és la proposta de la cancellera malgrat que els països europeus acaben d'ampliar el fons fins als 440.000 milions.

Angela Merkel ha avançat que el fons d'estabilització europeu, també conegut com a fons de rescat, haurà de superar el bilió d'euros. Els països que integren l'euro acaben d'aprovar l'ampliació del fons fins als 440.000 milions d'euros, però ja sembla inevitable que s'hagi de tornar a ampliar i duplicar la seva dotació.

Merkel ha revelat aquesta informació abans d'una trobada amb els grups parlamentaris de l'oposició al parlament alemany. A més, la cancellera també ha explicat que els inversors grecs patiran un impagament d'entre el 50 i el 60 per cent.

El govern alemany plantejarà aquesta proposta al Bundestag el proper dimecres, hores abans que els líders de l'eurozona ratifiquin la decisió definitiva en una cimera a Brussel·les. La principal incògnita que s'ha de revelar abans de dimecres és si Angela Merkel aconseguirà els vots suficients per tirar endavant la votació.

Més continguts de