Publicitat
Publicitat

CRISI DEL DEUTE

Merkel pressiona: “Espanya haurà de fer més per recuperar la confiança dels mercats”

La cancellera alemanya exigeix poder denunciar al tribunal europeu els socis que s'endeutin més del compte i adverteix que ara toca actuar d'acord amb les possibilitats de cadascú

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha assegurat avui que, malgrat els esforços fets per Espanya, probablement calgui fer-ne més per recuperar la confiança dels mercats.

La líder alemanya ha instat els governs d'Espanya i d'Itàlia a noves reformes per reduir el dèficit. Ho ha dit en un acte davant les joventuts del seu partit un dia abans de la cimera que reunirà tots els caps d'Estat i Govern de la UE a Brussel·les.

Ha reclamat que els socis europeus deixin de "viure del crèdit" i, davant de la crisi del deute que afecta alguns estats, ha exigit que tothom ha de deixar de viure "per sobre de les seves possibilitats".

La cancellera s'ha mostrat partidària que s'endureixin les sancions i que, fins i tot, es pugui arribar al Tribunal de Justícia de la UE quan els estats membres no controlin les seves finances i s'endeutin de manera excessiva.

"Brussel·les no té, ara per ara, aquestes competències", ha dit Merkel en un míting davant les joventuts del seu partit, la CDU, en què ha reclamat que Europa tingui més capacitat d'actuació en aquests casos.

Si un estat de la zona euro se salta de manera recorrent els pactes d'estabilitat i creixement europeus, ha reclamat que se'l pugui denunciar davant del Tribunal Europeu independentment de l'autonomia pressupostària que tingui cada soci.

Més continguts de