DESOCUPACIÓ
Economia 09/08/2012

Més de 30.000 aturats sense ajuda de 400 euros

Elena Freixa
1 min
Uns aturats esperant ser atesos en una oficina del SOC.

BARCELONAL'ajuda de 426 euros a aturats que han esgotat la prestació i el subsidi desapareixerà d'aquí a una setmana, el 15 d'agost, si el govern espanyol no anuncia in extremis una pròrroga. La supressió de l'ajuda afectarà, d'entrada, els més de 30.000 aturats que, de mitjana, s'incorporen a les llistes de beneficiaris cada mes, segons l'estimació que ahir va fer a l'ARA un portaveu del ministeri de Treball, que va reconèixer un increment important de les sol·licituds els últims mesos. Segons la UGT, el govern espanyol rep més de 100.000 peticions d'aquesta ajuda cada mes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els 426 euros formen part de l'anomenat pla Prepara, un programa dins les polítiques actives d'ocupació pensat com una subvenció de sis mesos perquè aturats que no tenen cap ingrés puguin formar-se. L'ajuda està condicionada al fet que l'aturat segueixi un itinerari de formació i li pot ser retirada si l'incompleix. Des del febrer del 2011, gairebé 500.000 persones han cobrat aquesta ajuda de sis mesos improrrogable, només es pot cobrar una vegada a la vida.

Els sindicats CCOO i UGT van fer ahir una roda de premsa conjunta amb el PSOE per anunciar protestes si finalment no es prorroga el programa. Van alertar que es tracta de "l'últim salvavides" per a moltes famílies que s'exposen a quedar sense ingressos.

stats