Més de 2.000 persones es manifesten a Barcelona contra el TTIP i el CETA

Els manifestants han format una cadena humana al llarg del passeig de Gràcia

Unes 2.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat aquest dissabte a Barcelona contra el tractat de lliure comerç entre Europa i els Estats Units (TTIP) i l'acord entre la UE i el Canadà (conegut com a CETA).

La concentració ha començat davant el consolat del Canadà, a la plaça de Catalunya, on s'ha iniciat una cadena humana que ha recorregut el passeig de Gràcia fins a l'oficina de la UE, al mateix passeig de Gràcia amb Provença. La protesta s'ha dut a terme en un ambient festiu, s'han cridat consignes com "Ni CETA, ni TTIP" i els participants s'han situat al costat d'una banda de plàstic que marcava el recorregut de la cadena humana.

L'acte havia estat convocat per la campanya 'Catalunya no al TTIP', que compta amb el suport de més de 400 entitats, moviments socials, sindicats i organitzacions polítiques. En la cadena humana hi han participat, entre d'altres, la candidata a la primera secretaria del PSC i alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon; el secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego; el portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech; el secretari general de Podem, Albano Dante Fachin; i el dirigent d'Esquerra Unida i Alternativa (EUIA), Joan Josep Nuet.

Amb el lema "Tardor en resistència", els promotors d'aquesta campanya convoquen diferents actes per exigir la suspensió dels "mal anomenats 'acords de lliure comerç i inversions', com l'acord entre la UE i el Canadà, conegut com a CETA, o el ja conegut TTIP". Durant aquesta setmana, i en el marc d'aquesta campanya, s'han convocat diferents actes per denunciar el TTIP, "que s'ha negociat en secret durant més de cinc anys i pretén ser ratificat a final del 2016", segons els promotors d'aquesta iniciativa.

Més continguts de