Economia 12/07/2012

Mig miler de delegats sindicals es manifesten davant de la delegació del govern espanyol

Policies i bombers es manifesten a Madrid i tallen el passeig del Prado

Agències
2 min
Manifestació davant de la delegació del govern

Barcelona / MadridUnes 500 persones, la majoria delegats sindicals i treballadors públics, s'han manifestat aquesta tarda davant de la delegació del govern espanyol a Catalunya per protestar contra el pla de retallades presentat ahir per Mariano Rajoy al Congrés.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La concentració, convocada per CCOO, UGT, IAC, CGT i Satse, entre d'altres, s'ha allargat sense incidents durant poc més d'una hora en la confluència del carrer Mallorca amb Roger de Llúria, tallant el trànsit d'aquests dos carrers. Cap a les sis de la tarda, els concentrats han decidit iniciar una marxa per Pau Claris amb la intenció d'arribar a la Plaça Sant Jaume.

Montserrat Ros ha estat molt explícita a l'assegurar que en aquests moments, després de les mesures anunciades pel govern espanyol i recentment pel Govern, ''el conflicte social i laboral està obert en totes les seves vessants''. La conjuntura actual és de ''confrontació pura i dura'' i les relacions laborals estan situades en la ''confrontació i en aquest punts ens trobaran'', ha amenaçat Ros.

La responsable de la funció pública de CCOO ha explicat que la concentració d'aquest dijous ha la ''resposta de la ràbia'' davant d'un pla de mesures que ''remou la indignació'' de tots els treballadors del sector públic.

Encarna Fernández, responsable de l'àrea de la funció pública de la UGT, ha qualificat el pla de retallades de Mariano Rajoy de ''patètic'' perquè està afectant a les persones més indefenses de la societat com són els aturats i als col·lectius socials que menys recursos tenen, mentre que a les classes socials que més tenen se'n poden ''anar de 'rosites'''.

Policies i bombers tallen el passeig del Prado a Madrid

A Madrid, centenars de funcionaris, molts d'ells bombers i policies vestits de carrer, han tallat el trànsit en el passeig del Prado de Madrid, a l'alçada de la plaça Neptuno, després de manifestar-se davant del Congrés dels Diputats en contra del govern.

Els concentrats, al crit de "la teva seguretat és a les nostres mans", han protagonitzat una sorollosa protesta a la plaça de les Corts en la que han demanat la dimissió del president del Govern, Mariano Rajoy.

Després, vigilats per diverses unitats d'antidisturbis, han marxat per la carretera de San Jerónimo cap a la plaça de Neptuno i han tallat el trànsit.

stats