Economia 07/08/2012

El ministeri de Treball obre la porta als acomiadaments col·lectius per falta de pressupost

Les entitats que vegin caure un 10% el seu pressupost podran realitzar un ERO a la plantilla

Efe
1 min

MadridEl govern espanyol ha deixat oberta la possibilitat d'aplicar acomiadaments col·lectius del personal laboral a les administracions públiques per causes econòmiques quan tinguin problemes de finançament o insuficiència pressupostària.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons el reglament que desenvolupa la reforma laboral, s'entén com a insuficiència pressupostària que l'aportació a l'entitat corresponent baixi com a mínim un 10% respecte a l'exercici anterior.

El text del reglament, que el ministeri de Treball ha enviat als sindicats perquè facin les seves aportacions, deixa la porta oberta a altres supòsits que no precisa.

CCOO i UGT han criticat que la relació de supòsits concrets es deixi oberta dient "com a mínim i entre d'altres" els quatre casos que s'especifiquen en el text.

A més, entenen que per determinar la "insuficiència" el pressupost hauria de disminuir a partir d'un 30% o un 40%, "mai el 10%".

Pels sindicats, amb aquest criteri "difícilment" es podrà garantir "una justificació d'acord a necessitats objectives de l'administració pública que correspongui".

stats