INVERSIÓ INDUSTRIAL
Economia 28/06/2012

Miquel y Costas crearà 380 llocs de treball

Elena Freixa
1 min

BARCELONA.El fabricant català de paper Miquel y Costas donarà feina a 380 persones (80 de manera directa i 300 indirectament) amb la nova fàbrica que està construint a la Pobla de Claramunt, i que s'acabarà a finals d'any, segons va explicar ahir el president, Jordi Mercader. La nova planta es dedicarà a fabricar paper d'alta gamma per a aplicacions electròniques (circuits impresos) i també per a la indústria alimentària. La producció s'orientarà principalment al mercat exterior, "països industrialment avançats", segons Mercader.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El negoci de Miquel y Costas es basa en la fabricació de paper per a diversos usos, en especial per a la indústria tabaquera, que suposa tres quartes parts de les seves vendes i on l'empresa compta amb una marca forta de paper de fumar: Smoking. L'empresa capeja la crisi, tal com mostren els resultats presentats ahir a la junta d'accionistes. L'any passat els ingressos del grup van créixer un 6%, fins als 191 milions, i els beneficis van superar els 23 milions, un 15% més que durant el 2011.

L'estabilitat del negoci, va explicar Mercader, ha estat decisiva per programar la inversió de 60 milions d'euros en els pròxims tres anys. A banda de la nova fàbrica, els diners es destinaran a millorar processos i guanyar sostenibilitat. Així, l'empresa estudia instal·lar una planta de biomassa per reaprofitar els residus i estalviar energia.

stats