Economia 27/02/2012

El Mobile World Congress obre les portes a l'espera de batre tots els rècords

La ciutat espera més de 60.000 asistents que deixaran 275 milions d'euros, sobretot en el sector hoteler i de restauració

Ara
2 min

BarcelonaA les 10.30 d'aquest dilluns s'ha donat el tret de sortida oficial de la nova edició del Mobile World Congress (MWC), l'última que se celebra a les instal·lacions de Fira de Barcelona de plaça Espanya, ja que a partir de l'edició de l'any vinent es traslladarà a Gran Via.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A partir d'avui i fins al proper dimecres, més de 60.000 professionals de tot el món passaran per la fira de la telefonia mòbil que preveu batre el seu rècord de visitants i arribar als 65.000. Enguany compta amb la presència de 1.400 empreses, 52 de catalanes, que fan d'aquest esdeveniment un aparador per mostrar les últimes tendències en telèfons i aplicacions. D'altra banda, més de 3.000 alts càrrecs passaran per Barcelona per participar a la cita que, segons l'organització, deixarà 275 milions d'euros a la ciutat. Això converteix el MWC en el congrés que més diners suposa per Barcelona i que més repercussió directa té en alguns dels principals sectors de la ciutat, com l'hoteler o la restauració. Els hotels de la capital catalana estan al 100% d'ocupació, segons el Gremi d'Hotels, i els restaurants esperen que quasi un 47% de la despesa sigui dels participants a la cita.

Un altre dels rècords que registra el congrés d'enguany és el de l'espai, ja que ocupa 70.500 metres quadrats, 11.000 més que en l'anterior edició.

Presentacions i novetats

Els assistents al congrés ja omplen, des de primera hora del matí, les instal·lacions de la fira, i alguns van acostar-se ahir a la nit a plaça Espanya per recollir l'acreditació i evitar així les cues de primera hora. Per aquest dilluns s'espera que Telefónica i Mozzilla presentin la nova plataforma oberta per a mòbils que ha de ser una alternativa per als sistemes actuals com Android, IOS o Windows. El director de desenvolupament de producte i innovació de Telefónica Digital, Carlos Domingo, i Brendan Eich, director tècnic de Mozzilla, han destacat que es tracta d'una "nova categoria" de plataforma, un sistema "de molt baix cost que permetrà l'extensió dels mòbils intel·ligents als mercats emergents", i que, segons han dit, supera els actuals sistemes operatius, "ja que és una arquitectura de telèfon que es basa completament en la web".

Salt a la política industrial

El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, Carles Flamerich, ha explicat que el Mobile World Congress permetrà fer "un salt a la política industrial de Catalunya". Flamerich ha assegurat a l'ACN que la Mobile World Capital és "encara més important", ja que les multinacionals "instal·laran aquí les seves seus i faran desenvolupament de les TIC amb les empreses, els centres de recerca i les universitats catalanes". El director de telecomunicacions ha assenyalat que això "crearà un ecosistema tecnològic a Catalunya, un laboratori mundial de mobilitat que ens posarà al món d'una manera visible i que generarà empreses i llocs de treball".

stats