ECONOMIA
Economia 28/02/2012

Els Mossos convoquen una protesta amb cotxes privats a les portes del Mobile World Congress

Els sindicats protestaran contra les retallades després de no arribar a cap acord amb la conselleria d'Interior

Acn
2 min

BarcelonaEls sindicats de Mossos d'Esquadra han convocat una concentració d'agents amb el seu vehicle privat aquest dimecres a les portes del Mobile World Congress (MWC), que se celebra al recinte de Fira Barcelona fins dijous.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La convocatòria demana als policies que es desplacin fins a la plaça Espanya a dos quarts de nou del matí d'aquest dimecres amb el cotxe i circulin pels voltants de la fira fins a dos quarts d'onze.

Segons el portaveu de SME-CCOO, Antoni Castejón, la intenció és reivindicar el cos de Mossos d'Esquadra i rebutjar les retallades de la Generalitat.

L'última reunió del cos amb el Departament d'Interior va ser divendres passat i no es va arribar a cap acord sobre les mesures del Govern. "No ens van fer cap proposta seriosa", ha lamentat Castejón en relació amb la reunió de la setmana passada, i ha afegit que els responsables del departament d'Interior van fer alguna "insinuació" que consideren impertinent, com que els agents no recuperarien poder adquisitiu fins d'aquí a deu anys, segons el relat del portaveu de SME-CCOO.

També ha lamentat que el conseller d'Interior, Felip Puig, mai hagi assistit a cap d'aquestes reunions.

Davant la situació d'immobilitat, en què els agents no aconsegueixen cap de les seves reivindicacions, els sindicats han convocat demà dimecres una nova protesta a les portes del congrés de telefonia mòbil. Criden els agents a apropar-se a les portes del recinte amb el seu vehicle privat amb l'objectiu de "reivindicar-se" i "cridar l'atenció".

"El nivell de malestar dels Mossos és històric", ha afirmat Castejón, que confia en una bona resposta a la crida tenint en compte que l'última manifestació del cos va comptar amb 4.000 policies. El portaveu també ha posat en dubte que un esdeveniment privat com el MWC necessiti el desplegament policial que té, tant a l'exterior com a l'interior del recinte. "Als pagesos de Lleida no els ofereixen aquest servei", critica.

stats