Molins i Lafarge compren tres cimenteres a Bangla Desh per 111 milions d'euros

La companyia conjunta que tenen al país adquireix el negoci de Holcim

Lafarge Surma Cement, la societat de Bangla Desh participada per Ciments Molins i pel grup LafargeHolcim, ha comprat per 116 milions de dòlars (uns 111,5 milions d'euros) les tres plantes cimenteres que té al país asiàtic el grup LafargeHolcim, segons ha comunicat la cimentera catalana a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Ciments Molins té gairebé un 30% de l'accionariat de Lafarge Surma Cement, un altre 30% és de LafargeHolcim i la resta cotitza a la borsa.

Ciments Molins inverteix quasi 12 cops més a l'estranger que a EspanyaL'acord està relacionat amb la fusió de la francesa Lafarge i la suïssa Holcim, ja que inicialment Ciments Molins era soci en aquesta societat de Bangla Desh al costat de Lafarge; per la seva banda Holcim tenia tres plantes de ciment en aquell país a través de la societat Holcim Cement.

Amb l'operació anunciada aquest dijous, Lafarge Surma Cement adquireix el 100% de les accions de Holcim Cement.

La companyia catalana ha precisat que les plantes adquirides tenen una capacitat de producció de 2,2 milions de tones, i que els actius de Lafarge Surma Cement, entre els quals una fàbrica a Bangla Desh i una pedrera de calcària a l'Índia, sumen uns altres 2 milions de tones.

L'acord està subjecte a l'aprovació de la junta general d'accionistes de Lafarge Surma Cement, que se celebrarà el pròxim 31 de gener, i a l'aprovació de les autoritats reguladores locals.

Més continguts de