Economia 31/07/2012

Monti i Hollande avisen que les paraules de Draghi no asseguren l'estabilitat de l'euro

El president francès i el primer ministre italià demanen no perdre "ni un minut" en defensar l'Eurozona

Efe
1 min
Monti i Hollande després de la reunió de treball

ParisEl president de França, François Hollande, i el primer ministre italià, Mario Monti, han fet avui des de París una nova crida en defensa de la zona euro, a la que tot i afirmar que hi ha hagut "progressos significatius" en les últimes setmanes han indicat que no hi ha "ni un minut a perdre".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els dos líders ho ha afirmat després d'un dinar de treball a l'Elisi, amb el que el tecnócrata italià inicia una decisiva ronda de contactes a nivell europeu que té com a eix la situació de l'eurozona i que el portarà demà a Finlàndia i el dijous a Espanya.

Hollande ha explicat que , en aquesta primera trobada d'una hora i mitja de duració, els dos dirigents han insistit en la voluntat de fer "qualsevol cosa" per que les decisions del Consell Europeu de juny s'apliquin i per que l'eurozona "sigui defensada, preservada, consolidada i es pugui treballar per la seva integritat".

Hollande, igual que el seu homòleg italià, s'ha mostrat optimista i ha assegurat que les "declaracions fortes" del president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, són "senyal que la zona euro vol preservar el que representa, és a dir, una moneda única capaç de donar a Europa coherència i un projecte".

Monti s'ha sumat a les paraules d'Hollande encara que ha afegit que tot i la "gradual millora de les perspectives d'estabilitat de l'eurozona", els seus integrants no es poden permetre perdre "ni un minut" ja que l'estabilitat és "vital per a tots i cada un".

En un comunicat conjunt enviat posteriorment, els dos dirigents han insistit en que els Estats membres i les institucions europees, "cada un segons les seves prerrogatives", han de complir igualment amb les seves obligacions.

stats