Montilla creu que els defraudadors s'haurien de sotmetre a "escarni públic"

En resposta, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, l'ha acusat de "trencar la frontera de la democràcia"

L'expresident de la Generalitat i actual senador del grup Entesa Catalana de Progrés, José Montilla, creu que qui hagi comès algun delicte de blanqueig de capitals hauria de sotmetre's a "escarni públic", per la qual cosa el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, l'ha acusat de "sobrepassar la frontera de la democràcia" i de dir "barbaritats".

Durant el debat de control al govern espanyol en el ple del Senat, Montilla ha insistit que cal publicar la llista dels 715 investigats per blanqueig de capitals, després que es conegués que hi ha noms amb responsabilitat pública com el de l'exdirectiu de Bankia Rodrigo Rato. 

Després d'afirmar que "aquells que cometen delictes de blanqueig han de ser sotmesos a escarni públic", ha afegit que "molts defraudadors tenen més por de la publicitat que de la multa en si mateixa".

L'expresident de la Generalitat ha assegurat que en cap cas és per morbo o curiositat, sinó per fer un exercici de transparència, ja que amb la detenció de Rato "s'estén la sospita" a altres càrrecs de responsabilitat.

D'altra banda, Montilla també ha titllat d'"escàndol" l'amnistia fiscal de 2012, que considera que va aportar una "escassa contribució" i que va "premiar amb l'anonimat" els qui s'hi van acollir.