Economia 20/06/2012

Montoro diu que "Espanya no ha estat rescatada" i que cal "reforçar l'euro"

El ministre d'Hisenda considera que l'Estat està "en millors condicions per afrontar aquesta crisi" i diu que no necessitarà "cap rescat, més enllà del adreçat al sector bancari, si manté el pols de les reformes"

Efe
1 min

MadridEl ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha defensat avui que "Espanya no ha estat rescatada" i que la crisi del deute es resoldrà "reforçant Europa i reforçant l'euro".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Montoro ha fet aquestes declaracions durant la intervenció al ple del Congrés dels Diputats, on ha respost les preguntes del grup socialista i UPyD sobre l'ajuda europea a la banca i on ha instat els diputats a "tranquil·litzar" els ciutadans amb missatges de "confiança" i "seguretat".

El ministre ha insistit que Espanya té el suport dels seus socis europeus, el Fons Monetari Internacional (FMI) i el G-20, que han transmès que "Espanya no necessita cap rescat sempre que faci les reformes estructurals que està fent".

Ha apuntat que entre aquestes reformes figura la recapitalització del sector financer, ja que és un element que "convé" al país perquè el crèdit arribi a "l'Espanya real".

Així, Montoro ha assegurat que gràcies a les reformes aprovades pel govern espanyol, "Espanya està en millors condicions per afrontar aquesta crisi".

En aquest sentit, ha insistit en que Espanya no necessitarà "cap rescat, més enllà del adreçat al sector bancari, si manté el pols de les reformes" que està realitzant el govern. Minuts més tard, ha afegit que un hipotètic rescat a Espanya seria "molt costós" de sufragar per a Europa, encara que després ha rectificat i ho ha qualificat de "impossible de sufragar".

El ministre, que ha citat l'opinió del portaveu d'Afers Econòmics de la UE, Amadeu Altafaj, sobre aquest assumpte, ha demanat als socialistes "més col·laboració" i més suport a les reformes que està fent el govern, sense "demagògies".

stats