Economia
Economia 13/07/2011

Moody's rebaixa la qualificació del deute irlandès al nivell dels bons porqueria

L'agència no descarta devaluar-lo encara un graó més i avança que el país podria necessitar més finançament oficial quan finalitzi l'actual pla de rescat de la UE

Efe
1 min

BarcelonaL'agència de qualificació Moody's ha rebaixat la nota del crèdit irlandès un graó, fins al nivell dels bons porqueria, i ha indicat que encara podria devaluar-la més.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un comunicat, l'agència creditícia nord-americana ha justificat aquesta rebaixa per la "creixent possibilitat" que, en finalitzar l'actual programa de rescat de la Unió Europea (UE) el 2013, Irlanda necessiti més "finançament oficial" abans de poder tornar als mercats.

Moody's ha assenyalat la possibilitat de demanar la participació dels creditors privats com a condició prèvia per a la concessió d'ajuda addicional a Irlanda, d'acord amb les recents propostes de governs de la UE.

L'agència ha reconegut que Irlanda ha demostrant fins ara "un fort compromís" en els seus programes de "consolidació fiscal" i que està complint amb les condicions del seu rescat financer, però adverteix que la seva "aplicació comporta riscos, sobretot d'acord amb la contínua debilitat de l'economia irlandesa".

Una missió de la UE i de l'FMI té previst donar a conèixer aquest dijous a Dublín els resultats de la seva avaluació trimestral respecte al compliment del Govern irlandès de les condicions del seu recent rescat financer, valorat en 85.000 milions d'euros.

stats